Please reload

Recent Posts

OPEN CALL for the seventh edition of Artistar Jewels

June 7, 2019

1/3
Please reload

Featured Posts

România îşi adjudecă primul premiu acordat vreodată designului de accesorii la London Fashion Week

February 24, 2016

 

 

Aseară s-au decernat la Londra, în cadrul International Fashion Showcase 2016, premiile „Emerging Talent Awards”, acordate celor mai talentaţi tineri designeri şi curatori din lume, respectiv celei mai bune expoziţii aflate în competiţie. Din cei peste 80 de designeri intraţi în concurs, românca Otilia Mihalcea, creatoarea din spatele brandului Oval (ovaloval.com), a obţinut Premiul pentru design de accesorii – o reuşită remarcabilă pentru designul de bijuterie românesc. Ceilalţi câştigători au fost Hala Kaiksow din Bahrain, care a primit premiul pentru cel mai bun designer, Tala Hajjar din Liban, căreia i-a fost acordată distincţia de cel mai bun curator, şi Cehia, care a fost desemnată ţara câştigătoare în secţiunea Showcase Winner.

 

 

Proiectul românesc, inspirat de bijuteria dacică, realizat de Assamblage - Asociaţia Naţională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană şi Institutul Cultural Român din Londra, i-a impresionat atât de mult pe mebrii juriului încât au inventat un premiu nou la ediţia acestui an, acordat creatorilor de accesorii, o premieră absolută în istoria International Fashion Showcase. Ambasadoarea British Fashion Council - Sarah Mower, renumit critic de modă şi jurnalist la revista Vogue, a declarat că propunerea României a dat o nouă dimensiune accesoriilor în cadrul International Fashion Showcase. Proiectul a fost realizat cu sprijinul UniCredit Bank România, Atlassib şi Simplu.

 

Despre remarcabila colecţie de bijuterii “Neotectonics” prezentată sub labelul OVAL, Otilia Mihalcea a declarat: „Deşi extrovertită în formă şi structură, această colecţie meditează în tăcere, respingând orice urmă de idealism asupra istoriei. Extras strat cu strat din Muntele Legendar, miezul transplantat în bijuterie pulsează de o energie eliberată după secole de captivitate. Fiind odinioară lege a oricărei bucăți de aur, bronz sau cupru, dialogul intern cu natura este acum imperceptibil. Suprafața a fost erodată şi reînchipuită, restructurată şi şlefuită până când a devenit abstractă.”