Please reload

Recent Posts

OPEN CALL for the seventh edition of Artistar Jewels

June 7, 2019

1/3
Please reload

Featured Posts

FOUND.LOST.FOUND O spectaculoasă tradiție regăsită, la Săptămâna Modei de la Londra

January 7, 2016

 

În data de 19 februarie se deschide în capitala britanică expoziţia de bijuterie contemporană “Found.Lost.Found”, reprezentând participarea României la actuala ediţie a London Fashion Week, unul dintre cele mai mari evenimente din lume dedicate creativității sartoriale. Expoziția este organizată de Institutul Cultural Român din Londra în colaborare cu Assamblage - Asociaţia Naţională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul UniCredit Bank România, Atlassib şi Simplu. Aceasta este cea de-a șasea prezență românească consecutivă la London Fashion Week, în cadrul secțiunii “International Fashion Showcase”, coordonată de British Fashion Council și British Council, în care au fost invitați să expună, începând cu anul 2010, nu mai puțin de 24 de designeri români, obținând și numeroase premii importante.

 

Ediția 2016 a “International Fashion Showcase”, intitulată “Fashion Utopias”, stă sub semnul lumilor ideale și reuneşte câţiva dintre cei mai originali designeri emergenți de pe scena internațională a modei, provenind din 25 de ţări. Expoziția românească va fi găzduită, alături de propunerile celorlalte ţări participante, de renumitul centru cultural londonez Somerset House, în perioada 19-23 februarie.

Dacă în anii precedenți, proiectele româneşti au fost dedicate preponderent designului vestimentar, ediţia 2016 aparține exclusiv bijuteriei de autor. Gândită ca un omagiu adus unei tradiții fabuloase, în parte uitată, expoziția “Found.Lost.Found” este o reinterpretare actuală a formelor încărcate simbolic, de o mare spectaculozitate, ale podoabelor dacice. Proiectul are la bază reactualizarea creativă a unui patrimoniu valoros care, depășind condiția pur muzeală, devine o formă vie, relevantă pentru existenţa contemporană.

 

Expoziția este curatoriată de David Sandu, renumit autor de bijuterie şi fondatorul Assamblage - Asociaţia Naţională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană şi al Școlii de Bijuterie Contemporană „Assamblage”, si prezintă o instalație interactivă de bijuterii de autor semnate de designerii Andreia Popescu, Adelina Petcan, Ioana Ardelean și Otilia Mihalcea, alături de proiecții multimedia realizate de Black Horse Mansion.

 

 

Participanţi:

Andreia Popescu este designer de bijuterie contemporană de autor și, de peste trei ani, profesor la Școala de Bijuterie Contemporană „Assamblage”. Andreia preferă să lucreze inele, dar creează cu aceeași plăcere și brăţări, coliere, cercei, încercând să transmită, prin formele imaginate, povestea din spatele bijuteriilor. Lucrările ei se remarcă prin volumetrii îndrăzneţe și finisajele subtile ale suprafeţelor, întotdeauna complexe și atipice.

 

După absolvirea Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București și o experiență de zece ani în publicitate, ca director artistic, Otilia Mihalcea a absolvit cursurile Școlii de Bijuterie Contemporană „Assamblage”. Anilor de proiecte colaborati