Please reload

Recent Posts

OPEN CALL for the seventh edition of Artistar Jewels

June 7, 2019

1/3
Please reload

Featured Posts

S-a lansat ReDesign Crafts - primul concurs care caută meșteșuguri modernizate cu designer - un proiect The Institute și ING

June 13, 2017

 

  • The Institute și ING au lansat concursul ReDesign Crafts cu ocazia ultimei ediții Romanian Design Week  pentru a identifica noi proiecte ce își propun să revitalizeze meșteșugurile naționale prin design contemporan.

  • Juriul este prezidat de Vintilă Mihăilescu, iar premiile se ridică la valoarea totală de 20.000 euro.

 

ReDesign Crafts este un proiect The Institute și ING România, prezentat prima dată în cadrul spațiului central Romanian Design Week 2017, care își propune să evidențieze importanța revitalizării patrimoniului imaterial, dar și potențialul ascuns al revalorizării tradiţiilor şi meșteșugurilor prin design contemporan.

 

Acesta a reunit șase inițiative de succes, din dorința de a dovedi că dialogul între meșteșuguri și design se traduce cel mai ușor prin creativitate.

Meșteshukar ButiQ, Deltacraft, Patzaikin, KrafMade, Honest Goods, Batem fierul la conac! și poveștile din spatele acestor proiecte au fost o dovadă evidentă a valorii pe care astfel de colaborări o pot aduce atât din punct de vedere cultural, antropologic, cât și economic.

Concursul ReDesign Crafts este o continuare firească a acestui demers, din dorința de a susține designerii, meșterii, organizațiile sau antreprenorii care își doresc să lanseze noi produse care reușesc să integreze într-un mod creativ meșteșuguri tradiționale și inovație în produse de design contemporan.

 

 

Detalii despre concurs

Ȋnscrierea ȋn competiție se poate face până pe 10 septembrie și presupune trimiterea unor propuneri pentru realizarea unor obiecte de design și produse decorative, prin completarea formularului de înscriere. Cele mai bune proiecte vor fi premiate și realizate, cu ajutorul unor premii în valoare de 20.000 de euro, oferite de către ING România.

Produsele propuse trebuie să aducă împreună designul contemporan și tradiția meşteşugului local. Acestea pot fi ustensile și familii de obiecte, vase pentru gătit, produse tableware, corpuri de iluminat, țesături, textile, decorațiuni, accesorii, obiecte versatile prin care se subliniază procesul, experimentul și relația design‐meşteșug.

Proiectele înscrise în competiție vor fi jurizate de: Vintilă Mihăilescu – președintele juriului, autor, publicist, psihosociolog și antropolog cultural român, Iosefina Frolu - Director Corporate Communication ING România, Andrei Borțun - CEO The Institute, Mihai Gurei - Creative Director și Owner Intro, Mihnea Ghilduș - Creative Director DZNR Studio