Please reload

Recent Posts

OPEN CALL for the seventh edition of Artistar Jewels

June 7, 2019

1/3
Please reload

Featured Posts

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, expozitie pop-up dedicata creativilor

December 7, 2017

Au fost 87 de designeri si creatori de produs participanti, peste 36 de parteneri media, peste 2500 de vizitatori, un parteneriat privat – public intre Asociatia Atelierul de Creatie (www.revista-atelierul.ro) si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, un finnatator, doua formatii live si un DJ, cam acesta este rezumatul numeric al proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia 2017. Pentru o noapte, somnul a fost inlocuit cu o expozitie pop-up cu noile colectii de autor ale designerilor si creatorilor de produs romani si din strainatate care au explicat publicului interesat detalii despre produsele lor. Am spart bariera designer - creatie – public si i-am adus pe toti, pentru o noapte, in aceeasi incapere, intr-un spatiu de networking creativ. Iar curatoarea - arhitecta Cristiana Zgripcea a creat un traseu coerent si clar al expozitiei, astfel incat fiecare lucrare si autor sa fie prezentati cat mai bine.

 

 

 

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia 2017 ne-a demonstrat inca o data ca locul produselor de autor este si trebuie sa fie in spatiile de consum de cultura. Aceasta a sasea editie a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs a fost dedicata traditiei culturale romanesti si a multelor cai de a o adapta la contemporan, iar produsele pe care le-am selectat s-au potrivit perfect conceptului propus. Traditia romaneasca este un motiv definitoriu pentru industria culturala si creativa romaneasca, iar designerii si creatorii de produs marseaza pe acest aspect in statement-urile lor artistice.

 

 

 

La aceasta editie am propus pentru prima data in cadrul proiectului, un parteneriat privat nonprofit – public universitar, organizatorii, Asociatia Atelierul de Creatie au transformat astfel sala de expozitie a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu intr-un spatiu de prezentare a celor mai noi produse de autor create in Romania.

 

Mihaela Ion, directoarea de proiect a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, afirma “Expozantii selectati de catre echipa Atelierul, si prezenti exclusiv in sala de expozitie au prezentat o alta fateta a designului de produs, si anume produse care vorbesc de la sine. Prin proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs 2